accessibilityaddangle-leftangle-rightarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upsound-activebookconfetti_arrow_leftconfetti_arrow_leftdocumentdownloademailexternalglobeLinkplayremovesearchsharestop-watch

Demokratiutställning på turné

Utställningen "Fira demokratin!" är en vandringsutställning från Sveriges riksdag som turnerar på museer i landet under jubileumsperioden.

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Många människor var engagerade i det som har beskrivits som 1900-talets viktigaste riksdagsbeslut. Nu uppmärksammar riksdagen demokratins genombrott i vårt land genom ett fyra år långt demokratijubileum.

Fira demokratin är en utställning som visas på muséer runt om i landet under 2019–2021. Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati.

Talman Andreas Norlén inviger utställningen Fira demokratin.

Talman Andreas Norlén vid invigningen av utställningen på Västerbottens museum i Umeå den 10 mars 2019. Foto: Per Landfors, Västerbottens-Kuriren

För att boka utställningen kontakta Liza Carlefred, utställningsproducent, e-post: liza.carlefred@riksdagen.se

Praktisk information om utställningen: Fira demokratin! En vandringsutställning från Sveriges riksdag (pdf, 960 kB)