accessibilityaddangle-leftangle-rightarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upsound-activebookconfetti_arrow_leftconfetti_arrow_leftdocumentdownloademailexternalglobeLinkplayremovesearchsharestop-watch

På turné inomhus: Fira demokratin!

Utställningen "Fira demokratin!" är en vandringsutställning från Sveriges riksdag som turnerar i landet under jubileumsperioden.

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Många människor var engagerade i det som har beskrivits som 1900-talets viktigaste riksdagsbeslut. Nu uppmärksammar riksdagen demokratins genombrott i vårt land genom ett fyra år långt demokratijubileum.

Fira demokratin är en utställning som visas runt om i landet under 2019–2022. Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati.

Talman Andreas Norlén inviger utställningen Fira demokratin.

Talman Andreas Norlén vid invigningen av utställningen på Västerbottens museum i Umeå den 10 mars 2019. Foto: Per Landfors, Västerbottens-Kuriren

Utställningen är fullbokad hela 2022.
För frågor om utställningen kontakta Katarina Källkvist, skolkommunikatör, katarina.kallkvist@riksdagen.se.

Praktisk information om utställningen: Fira demokratin! En vandringsutställning från Sveriges riksdag (pdf, 960 kB)

Material för marknadsföring

Här finns mallar för marknadsföring och pressmeddelande där du själv kan lägga in er information om var utställningen visas och under vilken period.

Affischmall i format A3 (tre olika motiv)

Öppna pdf:en och skriv i det tomma fältet var utställningen kommer visas och under vilken period. Alternativt kan du montera in dokumentet i Indesign och komplettera med er information där. Skriv ut någon av affischerna och sätt upp. Filen är även tryckbar på tryckeri.
Affischmallar A3 (919 kB)

Annonsmall i stående format 80x110 mm (två olika motiv)

Öppna pdf:en och skriv i det tomma fältet var utställningen kommer visas och under vilken period. Alternativt kan du montera in dokumentet i Indesign och komplettera med er information där.
Annonsmall stående 80x110 mm (1,3 MB)

Annonsmall i liggande format 122x65 mm (två olika motiv)

Öppna pdf:en och skriv i det tomma fältet var utställningen kommer visas och under vilken period. Alternativt kan du montera in dokumentet i Indesign och komplettera med er information där.
Annonsmall liggande 122x65 mm (542 kB)

Facebook (två olika motiv)

Här finns bilder som kan användas som bakgrundsbilder på er Facebook-sida eller när ni gör en uppdatering eller ett event med information om utställningen.
Bild för Facebook 1 (838 kB)
Bild för Facebook 2 (391 kB)

Instagram (två olika motiv)

Här finns bilder som kan användas på Instagram.
Bild för Instagram 1 (1,2 MB)
Bild för Instagram 2 (529 kB)

Pressmeddelande

Öppna pdf:en och skriv in var och under vilken period utställningen visas innan det skickas ut. Längst ner finns utrymme för er logotyp.
Pressmeddelande mall (292 kB)